Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
Pabrze,
co to za kontuzja Ci się przytrafiła?
Kuba.
Ostatnio edytowany przez kubal (2008-02-07 12:59:08)
Było to tak:
W zeszły czwartek chciałem czegoś mocniejszego spróbować (WB3 graniczące z tempem startowym) i powiem nawet, że z se swojej wydolności jestem zadowolony, niestety mięśnie nie był przygotowane i naciągnąłem przywodziciela uda (?)... i dopiero od wczoraj mogę bez bólu siedzieć... Zapomniałem, że młody już nie jestem i że trzeba rozgrzewkę robić przed treningiem
...dzięki temu mam trochę więcej czasu na programowanie
Dzięki za zainteresowanie
No to kuruj się i wracaj na ścieżki biegowe. Bo rzeczywiście zapowiada się u Ciebie wysoka forma w tym sezonie.
PS. Będę się starał Ci deptać po piętach
Dzięki!
Z dystansem to już chyba mnie przegonisz w przyszłym tygodniu
To ja postaram się uciekac. Ale nie wiem czy bedzie łatwo średniakowi
Życze szybkiego powrotu do biegania!
Oj! Widzę, że jestem pod kontrolą Kuby
Teraz nie wiem czy się tłumaczyć, czy jak? Zachowałem się jak gówniarz, ale to więcej się nie powtórzy
A tak trochę bardziej serio:
Stosuję teraz rozgrzewkę przed treningami (10 minut + B-G dla sportowców) i nawet jeśli ból się pojawiał pod koniec treningów, to przechodził dosyć szybko. Do tego, po treningu znowu B-G i kąpiel i jestem jak młody bóg. Mój domowy lekarz podejrzewa, że to co miałem to z kręgosłupa poszło (przez moment byłem straszony rwą), ale tydzień odpoczynku okazał się (odpukać...) zbawienny Człowiek to się jednak całe życie uczy...
Czy tempo ostre... kiedyś w końcu powinienem biegać w tempie maratonu... hmm... trening, na którym sobie naciągnąłem mięsień był o kilka sekund/km szybszy, dłuższy dystans, no i było zimno i silny wiatr wiał, a ponieważ biegałem proste odcinki jednokilometrowe, to w jedną stronę miałem siłę biegową a w drugą chłodzenie mięśni... to chyba też zrobiło swoje.
P.S. I już mi uciekłeś z dystansem... I dwie tegoroczne życiówki już masz zrobione... Gratulacje! Jeśli zachowasz liniowy wzrost tempa w tym miesiącu... to jutro 36:37 na "dychę" będzie
Pozdrawiam
Jutrzejsza dycha będzie po wydmach (255m przewyższeń).
A ta życiówka na 10km na Kabatach to trochę naciągana bo do 10km brakuje sto kilkadziesiąt metrów czyli czas byłby o pół minuty dłuższy. Z drugiej strony trasa jest crossowa więc na atestowanej byłoby pewnie szybciej.
PS. Ja Ci uciekłem (póki co) z dystansem a Ty robisz II zakres w tempie 4''/km. Kiedyś też to będzie moje tempo maratońskie. Kiedyś...
Wydmy, nie wydmy, ale czadu dałeś nieźle
To może w lipcu w Opolu pobiegniesz? Zapraszam - trasa co prawda bez atestu (to tylko taki papierek... ), ale 10 km odmierzone jest, a sam trasa dosyć szybka.
Co do mojego tempa, to ja na razie też bym chciał takie tempo maratońskie mieć... sporo jeszcze pracy/kilometrów
P.S. Jak będziemy o takich rzeczach pisać w wątku o kontuzjach to się doigramy...
Pozdrawiam
Paweł
Dzięki. Jak widzisz wydmy zabrały mi 4 minuty względem potencjalnej życiówki. Trzeba potrenować, żeby ta różnica była mniejsza.
Co do Opola to kto wie... może. Podałbyś namiary na ten bieg (bo na maratonachpolskich go nie znalazłem)?
A umiejętność unikania kontuzji to chyba też sztuka, której się trzeba nauczyć. I to niestety chyba na własnej skórze, bo każdy z nas jest trochę inny...
Tak czy siak mam nadzieję, że wątku "kontuzje" nie trzeba będzie zakładać
pozdrawiam,
Kuba.
Spokojnie kubal, przyjdzie czas na lepsze wyniki... bo mądrze i z progresem formy trenujesz
Opole - http://biegopolski.pl (tu pojawi się nowa wersja strony, za którą jestem odpowiedzialny... niebawem).
No właśnie - każdy z nas jest inny i jak ja tutaj mam zaprzęgnąć sztuczną inteligencję do wyznaczania planów treningowych... że też sobie takie rzeczy wymyśliłem
Pozdrawiam
pabrze
a ktorego lipca bieg w Opolu bo wtedy planuje urlop i moze na te dyche bym sie pofatygowal no i przy okazji na Turawe mozna zajrzec
o kurde watek chyba trzeba przeniesc w inny temat bo tu kontuzja a ja o biegu
Ostatnio edytowany przez manitou7 (2008-02-18 20:22:03)
Manitou7,
Założyłem wątek o Biegu Opolskim w dziale Imprezy: http://runmania.com/forum/viewtopic.php?pid=937#p937