Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
Czesc jestem nowa. Nowa na forum i biegac dopiero tez zaczelam. Ambicje sa i wyniki co raz lepsze. Pozdrawiam wszystkich. Beata
Cześć,
witam i trzymam za Ciebie kciuki. Kup sobie dobre buty biegowe, omijaj w miarę możliwości beton i asfalt oraz stopniowo zwiększaj obciążenie treningowe. W ten sposób zminimalizujesz ryzyko kontuzji. ![]()
Pozdrawiam!
Biegam cos ok. 8 tygodni i a od 2 w Asics Cumulus 9- BARDZO wygodne. Asfaltu unikam, raczej biegi na zwirku, poza miastem. Czysta natura. Ale mam jeden powazny problem z ODDYCHANIEM. Kazdy mnie karmi swoimi teoriami i juz nie wiem jak mam prawidlowo oddychac. Po 5km jestem czerwona jak burak :-(
Ostatnio edytowany przez tyburka (2007-09-11 14:33:11)
Może po prostu tentno Ci skacze bo biegniesz zbyt szybko? Jakie są objawy oprócz czerwienienia się?
Gdy biegam z pulsometrem, BARDZO wolno, to nie jestem tak czerwona, tylko troszke. Ale jak biegne ciut szybciej to masakra. Ogolnie to mnie nic nie boli, kolki nie mam, oddycha mi sie w porzadku, nogi tez ok. Zadnych innych objawow, tylko ten burak.
Jedno mnie martwi, ze ani odrobine mi sie wyniki nie poprawiaja. Caly czas to samo wolne tempo. No nic jestem cierpliwa. ![]()
Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie
ten "burak" to byc moze ciut wyzsze cisnienie krwi ale moge sie mylic - zaden ze mnie expert- a co do tempa to szybkosc wzrosnie jak dolozysz w treningu przebiezki- to na bank pozdr i powodzenia
tyburka napisał:
...
Jedno mnie martwi, ze ani odrobine mi sie wyniki nie poprawiaja. Caly czas to samo wolne tempo. No nic jestem cierpliwa.
Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie
no jak sie nie poprawiaja, jak sie poprawiaja?
wystarczy spojrzec w kalendarz i widac ![]()
pozdrawiam (rowniez z Garching
)
ps. kolezanka wcale nie jest taka czerwona, jak zapewnia ![]()
Ostatnio edytowany przez jbravo (2007-09-17 16:57:13)