Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
Witam;)
Od niedawna trenuję triathlon (pływanie, rower, bieg)
I chciałbym uzyskać od was rozpiske treningów biegania.
Postaram się podporządkować każdej prawidłowej rozpisce;)
Nie wiem co muszę wam podać, jakie parametry abyście mogli mi doradzić dlatego pytajcie a ja postaram sie napisać wszystko co wiem;)
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Cześć,
nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czy na pewno chcesz rozpiskę tylko treningów biegowych? Mało się orientuję w tej materii, ale trenując triathlon potrzebujesz raczej kompleksowego planu treningowego obejmującego wszystkie trzy dyscypliny.
Inna sprawa, że powinieneś najpierw określić cel jaki chcesz osiągnąć w odniesieniu do aktualnego poziomu wytrenowania.
Jeżeli jesteś początkujący to może warto poszperać po internecie w poszukiwaniu jakichś gotowców. Popróbuj sobie narzucić proponowany tam reżim treningowy i sprawdź czy przypadkiem "uszami" ci to nie wyjdzie . Bo triathlon to wyczerpujący sport. Na ale jak Ci się uda to czapki z głów, gloria victis, itd.
Pozdrawiam i powodzenia!
heheh nie no raczej początkujacy nie jestem;)
Kiedyś Trenowałem w klubie a Triathlon już tak z 5 miesiecy trenuje....
pływanie mam codziennie pon-pt na 6 rano.... pływamy gdzieś 1:10h.
Prócz tego mamy indywidualne biegi, a ja chciałbym dostać rozpiske biegów dla "biegaczy" oczywiscie aby mi to tak jak napisałeś "uchem" nie wyszło
chciałbym wiedzieć kiedy i ile mam biegać... jak biegać, co robić przed biegiem a co po.... mam problemy z barkiem wiec czesto mnie boli podczas biegania chociaż jest bardzo mało obciążony.....
Czepi232, pod jaki dystans biegowy się przygotowujesz? i jakie masz na tym dystansie osiągnięcia?
A problemy z barkiem na czym polegają?
Pozdrawiam
Przygotowuje się na 2-3 km....
W "Dużym Triathlonie" bieg wynosi 2km....
I chciałbym jakoś przygotować sie do tego biegu .... przed nim bede juz straszliwie wyczerpany pływaniem i rowerem wiec na treningach musze dać z siebie wiecej niż powinienem;)
Jak narazie biegam tak jak w kalendarzu....
Wczoraj zrobiłem ok 14.5 km w czasie 1:05:03....
A problemy z barkiem polegają na tym ze nie mam "smarowania" w nim.....
Nawet przy podnoszeniu ręki w górę czuje jak strzela mi bark...
Oczywiscie mnie to nie boli, ale gdy biegne to czuję w niektórych momentach ogromny ból....
pozdrawiam i Wesołych zyczę