Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
I jednak zima zawitała do nas, a przynajmniej do mnie. To mój pierwszy sezon biegowy w tak niskie temperatury a odzieży odpowiedniej brak. Muszę szybko kupić coś, co nadaje się do biegania w takie niskie temperatury. Jakieś namiary?
Oj ja z rozrzewnieniem wspominam moją pierwszą biegową zimę. Moim zdaniem tylko bieganie przez ośnieżone ścieżki ma tyle uroku:) Chociaż ubolewam, że nie mam pod domem lasu – to dopiero byłoby coś.
Racja, krajobraz zimą przepiękny, ale ja nie o tym chciałam. Potrzebuję jakąś ciepłą bluzę, ale jednocześnie taką, w której nie będę się masakrycznie pocić bo to żadna przyjemność a i mało zdrowo jak plecki całe mokre.
Masz rację, jasne. Sorki, tak się rozmarzyłem bo pewnie ta zima zbyt długo nie potrwa znając życie, a szkoda bo to naprawdę ładna pora roku. A co do ubrań to jak chcesz teraz biegać to rzeczywiście musisz sobie kupić odpowiednie ubrania bo bez tego biega się słabo. Myślałaś o sklepie internetowym?
Ktoś mi kiedyś podpowiadał takie rozwiązanie, ale trochę się jednak obawiam. Jednak nie mam pewności, że ciuchy będą naprawdę dobrze na mnie leżały, a nie lubię jak mi się tu podwija, tam podciąga.
Bez przesady. Jak masz dobry sklep to dokładnie masz rozpisane jak się wymierzyć żeby dobry rozmiar sobie wybrać więc nie będzie problemu. Ja na przykład regularnie kupuję w sieci i nie narzekam.
A masz jakiś konkretny sklep? Czy tak raz w jednym, raz w dreugim w zależności od tego jak się uda?
Mam konkretny, swój ulubiony. Zazwyczaj kupuję na dobiegania.pl chociaż czasami zdarza mi się też w Decathlonie. Wbrew obiegowej opinii oni mają naprawdę dobre jakościowo ubrania.
Oo właśnie. O to mi chodziło żeby ktoś mi polecił coś konkretnego. Nie lubię w ciemno. A tak swoją drogą to zakupy w internecie kojarzyły mi się raczej z kupnem książki czy płyty, ale nie ubrań, zwłaszcza tych sportowych.
Kobieto, teraz w sieci możesz przecież kupić wszystko. Moi znajomi nawet zwykłe codzienne zakupy potrafią robić w internecie. Zamawiają, kurier przywozi pod drzwi. Ogromna oszczędność czasu, naprawdę.
A to ja chyba jakaś staroświecka jestem bo czasami lubię sobie pochodzić po sklepach. Zwłaszcza jak mam kupić chlebek, bułeczki czy pomidorki. Przynajmniej widzę, co kupuję i wiem, że na pewno świeże.