Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
Jasne, ważna jest praca nad mięśniami. Tylko pamiętaj także o grzbietach:P
Jak by nie było to mięśnie brzucha odgruwaja ważna rolę podczas biegania. Dla średniodystansowców ważne jest żeby sie nie "huśtac" w czasie biegu czyli nie biegac tułowiem na boki, a za to odpowiedzialne są mięśnie brzucha
Popieram wypowiedz koleżanki wyżej : Nie zapominaj również o grzbiecie...
KuNa napisał:
Jak by nie było to mięśnie brzucha odgruwaja ważna rolę podczas biegania. Dla średniodystansowców ważne jest żeby sie nie "huśtac" w czasie biegu czyli nie biegac tułowiem na boki, a za to odpowiedzialne są mięśnie brzucha
Popieram wypowiedz koleżanki wyżej : Nie zapominaj również o grzbiecie...
A co z tym grzbietem?
jakie są dobre ćwiczenia, pomijając siłownie.
Ja grzbiet ćwiczę na sztandze. A jedyne ćwiczenie jakie znam bez sztagi polega na położeniu się na brzuchu, zaparcia nogami i unoszeniu przedniej części tułowia do góry. A i chyba jakiś rodzaj podciągania coś daje ba plecy. pozdro
nie ma lepszego ćwiczenia na mięśnie grzbietu niż podciąganie się na drążku w szerokim uchwycie
No ja na grzbiet stosuje to o czym pisał Nero. No i z piłkami lekarskimi tez jest kilka cwiczen na grzbiet...
Skoro odpowiedź na pytanie została podana mam pytanko do Kuny, a mianowicie jakim tempem biegasz wybiegania powyżej 5km?
ps. sorry za temat i dział, pozdro
Skoro odpowiedź na pytanie została podana mam pytanko do Kuny, a mianowicie jakim tempem biegasz wybiegania powyżej 5km?
ps. sorry za temat i dział, pozdro
A wiec zazwyczaj rozbiegania biegam po 5min/km... zdaża się ze biegam czasami odrobine ponizej 5min/km. WB2 po ok 4,10min/km...
Pozdro!
To ze mną nie jest źle. Biegam tak samo A jeszcze jedno pytanie. Jesteś w moim wieku, oznacza to że jesteśmy już juniorami młodszymi... co będziesz biegać? 800 or 1500? Ja wolę 1500, a ty?
Bede biegał 400, 800. Jestem dosyc szybki dlatego pasuja mi te dystanse. W niedziele Otwarcie Sezonu w Sopocie. Sprawdze sie na 1000m
He Ja na odwrót... raczej bardziej jestem wytrzymały. Ale i teraz będę biegać 1500m, jak będę starszy spróbuje 3km. Ale jeżeli chodzi o 1km to po wiosennych startach sam dla siebie mam zrobić sprawdzian. pozdro
16krzychu napisał:
Czy mogę ćwiczyć brzuch oprócz biegania aby go wyrzeźbić?
Jeżeli mówimy o Aerobicznej 6 Weidera to słyszałem opinię, że komuś szybkość biegowa spadła...
...ale na plażę w sam raz