Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
Czy można jeść czekoladę w diecie, zamiast słodyczy?
Zawsze przed startem jem A co codziennego jedzenia czekolady to się orientuje (gdzieś czytałem), że najlepiej gorzką jeść. Ja osobiście po treningu zjadam całą tabliczkę słodkiej czekoladki.
Nie żal Ci, tych wybieganych kilometrów.? Czy po czekoladzie nic nie jest jak sie zje?
Ja tylko piję wodę.
16krzychu napisał:
Nie żal Ci, tych wybieganych kilometrów.?
Nie, ponieważ:
1. Biegam dla osiągnięcia wyników
2. Mam 180cm, przy 60kg
3. Prócz czekolady "potreningówej" zjem jeszcze porządne drugie śniadanie lub obiad
4. Mam świetną przemianę materii, chodź wole żeby była mniejsza.... bo szczuplutki jestem
Ja nie wyobrażam sobie życia bez czekolady:) a czytałam gdzieś, że gorzka czekolada po treningu jak najbardziej jako uzupełnienie weglowodanów.
A to inna sprawa. Ja jestem początkujący i do tego ważę 69kg przy wzroście 169 :-)
Mi po treningu zdaża zjesc cała tabliczke gorzkiej czekolady... Nero może sobie pozwolic bo jest chudzinką
Ja mam 179cm i 68kg i chciałbym schudnac dlatego tez ograniczam jedzenie czekolady...
Ale powiem ci, że ja mój tata biegał to ważył tyle co ja, pomimo, że jest o 3cm niższy Nieźle, co? Ale on miał porządne wyniki (1000: 2.28; 1500: 3.48) A mój cel jeden: poprawić to hehe