Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
4:30 to nie jest trucht
Miłego wieczoru!
kikada napisał:
4:30 to nie jest trucht
Miłego wieczoru!
to był szybszy trucht a dokładniej to pierwsze 400m wolno nastepne 400 szybciej i ostatnie 200m cała moc to szczegułowe info dla... (kikada)
dziękuję za szczegÓłowe info
A dla Ciebie krótka definicja słowa TRUCHT - to najłagodniejszy ze wszystkich środek treningowy - tętno podczas jego realizacji nie powinno przekraczać 70% tętna maksymalnego. W początkowej fazie jest to główny bodziec treningowy, lecz z czasem jego rola maleje by w końcu ograniczyć się do elementu rozgrzewki i ŁAGODNEGO zakończenia treningu właściwego . U doświadczonych zawodników jest też elementem aktywnego wypoczynku, mającego za cel przyśpieszenie regeneracji zmęczonych mocniejszymi środkami treningowymi mięśni. Często wówczas bywa realizowany na drugim, popołudniowym treningu. (tekst zaczerpnięty ze strony http://www.serwisbiegowy.webpark.pl)
I myślę, że po takim szybszym bieganiu, przychodzi czas na trucht, a nie na szybszy trucht
ok spoko. naprawde troche zle wpisałem:)
Ostatnio edytowany przez Cheet2142 (2008-04-01 20:41:26)
Dzisiaj biegałam w końcu te tysiączki, najszybszy miałam 3.39, ale starałam się lekko biegać...ładna pogoda, słoneczko świeci, cóż więcej potrzebne... hehe a na jakie zawody jedziecie ?? bo ja tez coś słyszałam, ale ja nie startuje, bo za młoda jestem:P
A tak wogóle to macie trenera?? Z waszych treningów wynika, że chyba sami układacie sobie plan treningowy....prawie codziennie biegacie sprawdziany i akcenty...
Pozdrawiam!
gacek napisał:
800m: 03:30 to było te 2 szybsze okrążenia za tym kolesiem
1000m:04:30. to był szybszy trucht
1200m: 04:46 a to był test tak na 89% moich możliwośći
Sory gacek.... ale właśnie pobiełeś rekord na 200m seniorów Nie zmyślajcie, bo 200m za żądne skarby nie pobiegniesz w 16s i to w dodatku po rwanym tempie 1000m! Coś ostro kręcicie... wiem że dziś prima aprilis;)
Nero, nie no..ja myślę, że coś źle zrozumiałeś. Bo ten 1000m w 4:30, to jest osobny tysiąc. A później biegli jeszcze raz, 1200m i pobiegli to w 4:46. Co jest bardzo możliwe, bo kosmiczne prędkości to nie są. Przy czym i tak mam swoje zdanie i uważam, że takie bieganie jest bez sensu, bo chłopcy są młodzi, powinni powoli oswajać się z bieganiem, a nie od razu jakieś sprawdziany..
Masz racje. Jak nadal będę tak biegać to w końcu im to się znudzi. W tej chwili powinni sobie truchtać, albo robić WB1. I jak dla mnie, to powinni biegać w terenie np. lesie, parku, a nie na stadionie.
runnerka napisał:
Dzisiaj biegałam w końcu te tysiączki, najszybszy miałam 3.39, ale starałam się lekko biegać...ładna pogoda, słoneczko świeci, cóż więcej potrzebne... hehe a na jakie zawody jedziecie ?? bo ja tez coś słyszałam, ale ja nie startuje, bo za młoda jestem:P
A tak wogóle to macie trenera?? Z waszych treningów wynika, że chyba sami układacie sobie plan treningowy....prawie codziennie biegacie sprawdziany i akcenty...
Pozdrawiam!
no nie mamy trenera bo mieszkamy w budzie zabitej dechami
ale mamy piekna hale sportową i stadion
Nero napisał:
gacek napisał:
800m: 03:30 to było te 2 szybsze okrążenia za tym kolesiem
1000m:04:30. to był szybszy trucht
1200m: 04:46 a to był test tak na 89% moich możliwośćiSory gacek.... ale właśnie pobiełeś rekord na 200m seniorów Nie zmyślajcie, bo 200m za żądne skarby nie pobiegniesz w 16s i to w dodatku po rwanym tempie 1000m! Coś ostro kręcicie... wiem że dziś prima aprilis;)
sory nero ale na 1000 m bieglismy truchtem a na 1200 na 90% i dlatego tak wychodzi na drugi raz popatrz co pisze obok wyniku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kikada napisał:
Nero, nie no..ja myślę, że coś źle zrozumiałeś. Bo ten 1000m w 4:30, to jest osobny tysiąc. A później biegli jeszcze raz, 1200m i pobiegli to w 4:46. Co jest bardzo możliwe, bo kosmiczne prędkości to nie są. Przy czym i tak mam swoje zdanie i uważam, że takie bieganie jest bez sensu, bo chłopcy są młodzi, powinni powoli oswajać się z bieganiem, a nie od razu jakieś sprawdziany..
dzieki ci aniu masz racje w przeciwięstwie do nero a młodzi nie jestesmy muj kumpel biega 4 lata a ja ostatnio mialem spora przerwe i zaczynam znowu !!!!
Gacek, tak się nie robi... oprócz Ciebie wiele osób w tym temacie zabrało głos i poświęciło swój czas... a te informacje mogą się w przyszłości komuś innemu przydać, tak więc nie ruszam tematu.
Pozdrawiam
juz po zawodach nie był to dystans na 1200 tylko na 1600. Pzdr
ooo... i jak Wam poszło??
kiepsko
miejsca nie powiem :p
ale czas taki sobie mogo bć lepiej 5.25
to z powodu tego ze nasz Pan Wiesiu od w-fu nie przeszedł z nami trasy i niewiedziałem jak rozłożyć siły \
ale dałem w palnik na ostatnich 200m
Jakoś to było
Ostatnio edytowany przez gacek (2008-04-09 07:38:01)
ale średnie tempo na kilometr nie jest zle 3,25
Mistrzostwa Powiatu Czarnkowsko-Trzcianeckiego w Indywiduanych biegach przełajowych
Krzyż Wlkp.
1.6 km
00:05:25.0
(3'23")
ja mam srednią 3.23 he
W środe biegi na strzelnicy zobaczymy jak bedzie
1200m i trudny teren
Ostatnio edytowany przez gacek (2008-04-06 12:51:42)
No dzisiaj biegi . Pogoda troche mdła zimno szaro .
Mam na dzieje na któryś ze schodków
powodzenia!
ja już po treningu, u mnie słoneczko i cieplutko