Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
No to wychodzi kilometr w około 5 min biegłem wolno robiłem przerwy czy na razie tak trenowac moze mnie może wiecej poradzcie panowie !!
Gdybyś biegł 40 minut, w tempie 5min/1km, to by Ci wyszło 8km ;-)
A pani też może Ci poradzić, czy tylko panowie? ;P
No ale w te 40 min są też przerwy wliczone bo nie wyłączałem stopera !!
A i oczywiście że pani może !
gacek napisał:
No to wychodzi kilometr w około 5 min biegłem wolno robiłem przerwy czy na razie tak trenowac moze mnie może wiecej poradzcie panowie !!
podkreślam około 5 min
czy narazie sobie tak truchtać czy moze coś więcej ??
Na razie jest ok ;-) Przyzwyczaj się powoli..Nie przemęczaj organizmu. I nie "pani", przecież ja taka młoda jestem Ania - miło mi
oki Mateusz jestem. Dzisiaj biegne 6km mam nadzieje ze nie przebiegne tych 6 km powyżej 30 min poz4
Może biegaj nie na dystans, tylko na początek spróbuj biegać na czas. Np. 20'-30' biegu ciągłego. I biegaj równym tempem. Z czasem zwiększaj tempo. A tak przy okazji... pisałeś, że miałeś wyniki. Z czystej ciekawości - powiedz jakie miałeś czasy? :p
na 300m miałem 44.70 sek
na 1 km miałem 3.20
Nie wiem dla mnie to dobrze byłem drugi w szkole na kilometr i miałem rekord szkoły na 300m w 6 klasie podstawówki teraz przez wakacje i do teraz nie biegałem a kilometra w szkole nie zaliczyłem bo nie chciało mi sie biec. Zaczynam od nowa ponieważ 1.chce poprawic kondycje no i lubie sport a po 2. reprezentacja mojego gim to w sumie 3 klasy które wyjdą dlatego chce trenowac zeby za rok załapac sie na zawody jakies rozumiesz.
A co do czego to jak muwisz ze na czas no to te 20 min to w około jakim tempie na km mam biec zebym nie sdechł w połowie ??
To zależy do twojego wytrenowania. Musisz na początek zacząć coś ok 5min/km... potem jak ci ci będzie "za lekko" to zwiększ swoje tempo. I biegaj tak ze 4-5 razy w tygodniu.
Dzięki bardzo. Ale na razie sobie nie pobiegam bo niestety na dwoże zima pada śnieg LOL. Ale niech tylko przestanie to lece 20 min pobiegać pozdro
GaCeK
Elo, dziś u mnie na dworku +2*C i śnieżek. A ja? Poszedłem biegać... zanim doszedłem do lasku buty przemoczone. W połowie wybiegania mama zadzwoniła i wiadomo co. Ale co tam, dolej biegałem. hehe muszę przyznać... że pod koniec biegu myślałem tylko o jednym - jeść! Hehe
wiesz co Nero zmotywowałeś mnie ide pobiegac 20 min tempo około 5min/km
No to jestem po biegu biegałem 15 min i przebiegłem około 3.5 km
a mam pytanie co to znaczy ?
Trucht
3.5 km (4'17")
to wycinek z kalędarza biegowego co znaczy to (4'17") ??
4'(minuty)17"(sekundy). To jest średnia biegu na km. A to z Twojego kalendarza?
to ładnie... a ile masz lat??
To jest ładnie..Ale to jest zdecydowanie za szybko na początek. Uważam, że nie powinieneś biegać tak szybko. To już pod drugi zakres podchodzi. A Ty dopiero zaczynasz...