Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
__________________________________________________________________________________________
SZYBKIE  ODCHUDZANIE, WG: IRL  KRAKÓW. ♥♥♥♥♥
BH.1982.
   MOTTO: COŚ  REALISTYCZNEGO  DLA  CIEBIE.   *****
 *****
 ZDECYDOWANIE  POLECAM  I  WSKAZUJĘ,  NA  NAUKOWĄ  WIEDZĘ  BIOLOGICZNĄ,  ROZSĄDEK  ORAZ  UMIAR:  
Dostosuj zatem swoje żywienie do objętości, które są podane w artykule (BH.548.) poniżej. Wiedza ta stanowi rozwiązanie i finalnie wyjaśnia dotychczasowe wątpliwości. Okres badań 1970-2014, czyli 44 lata.
 DIETA  DLA  UKŁADU  NERWOWEGO-IRL.  
BH.548. 
http://www.instytutirl.com.pl/index3.php
USZCZEGÓŁOWIENIA, PRECYZYJNE  DOOKREŚLENIA  OTRZYMASZ  W  IRL  KRAKÓW:  
Przez telefon: będziesz pod ogromnym merytorycznym wrażeniem. INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).
PUENTA, PLAN  ŻYWIENIOWY  MINIMUM.  
1. CHLEB  TYPU  KR-IRL: 
 Do śniadania i kolacji. Również inne chleby (1.T.-15.T.) opracowane w IRL  KRAKÓW. 
2. ROZDZIAŁ  R9  (TABELE  ZALECANE, DOZWOLONE): 
Zakazane skreślamy, eliminujemy ze swojego odżywiania. Całodzienny jadłospis realizujemy w oparciu o tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. 
3. ARTYKUŁ  PT.  BH.548. 
Sumujemy / kontrolujemy wielkości, to klucz.
4. ROZDZIAŁ  33  (ĆWICZENIA  1-8): 
Osobiście decydujemy, kiedy rozpoczynamy ćwiczenia, czyli wówczas, gdy rozpiera nas energia z tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO  26%  WZROSTU. ***** 
 OKRUSZKI !!  DLA  DZIECI, DLA  SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB  STARSZYCH  (DODAJEMY  DO  WSZELKICH  POSIŁKÓW): 
Każdy chleb wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku / 24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego). 
P. S.  Oczywiście: każda mąka (pszenna, żytnia, orkiszowa itd.) wykluczona. 
KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem. 
CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego. 
W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH: 
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich ilość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA  FINALNA: 
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
ZOBACZ  TAKŻE;  CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt.  PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU.  *****
 *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.1982.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna. 
__________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez PaulaRENKE (2014-04-28 14:10:13)
Offline