Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
Witam,
poszukuje sprzętu dzięki któremu będę widoczny biegnąc koło drogi. Przeszukując sklepy internetowe natknąłem się kiedyś na opaski odblaskowe, problem w tym że nie mogę ich powtórnie znaleźć. Prosiłbym o jakieś linki, ewentualnie informacje na temat innego sprzętu "oświetleniowego".
Pozdrawiam
Witaj Dominik,
Dawny temat... ale odgrzebię - może się jeszcze komuś przyda...
Co do oświetlenia - najlepiej biegać w odblaskach - buty biegowe na ogół je mają, odzież też powinna posiadać elementy odblaskowe, lub chociaż białe.
Dla większego bezpieczeństwa, można się zaopatrzyć w strój podobny do kamizelki drogowej (np. Kamizelka odblaskowa w Decathlonie za 38,99 Zł lub nawet zwykła kamizelka drogowa).
Jednak ponad wszystko, wydaje mi się (i z tej metody korzystam), że najlepiej mieć własne źródło światła, a nie świecić tylko odbitym światłem. A tutaj z latarek to wygrywają czołówki - wybór jest spory - jakościowy i cenowy. Przy dłuższych wybieganiach istotna staje się sprawa ciężaru takiej czołówki.
Pozdrawiam
Dzięki wielkie za odpowiedź, akurat na ironie losu dziś znalazłem opaski jakich szukałem w Netto za jedyne 3.99zł
Pozdrawiam Dominik