Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
Witam wszystkich biegających a szczególnie panie!
Przyszedł czas na zmianę butów, jak na razie próbuję poczytać cokolwiek w necie na ten temat, o zgrozo, i stwierdzam, że damska część populacji biegającej jest dyskryminowana na łamach polskich sklepów internetowych i wszelkiego rodzaju stron opisujących/polecających jakiekolwiek modele. Znaleźć babski but do biegania a do tego jeszcze z opisem graniczy z cudem w naszym necie. Żenada! Aby odnależć tą jedną sztuke "Woman", w rozmiarze 42 trzeba przekopać się przez 50 rodzajów butów męskich, zastanawiając się tak na prawdę, czy to oby na pewno wersje męskie, bo przeważnie na stronach buty bez określenia damski/męski są męskie a te dla kobiet mają dopisek "Woman". Tragedia.
Ale do rzeczy, mam swoich faworytów wśród butków i mam możliwość zrobienia testu komputerowego biegania, więc tylko śmieję się z tego. Do tej pory jednak miałam tylko Asics a chcę się skusić na New Balance lub Nike. Stąd moje poszukiwania, szczególnie ocen i wrażeń Pań, odnośnie butów tych firm. Jakich macie faworytów i jak się one sprawują w użytkowaniu?
Ze swojej strony dodam, że jestem bardzo zadowolona z Asics. Są to butki naprawdę trwałe.
Szukanym przeze mnie rodzajem buta jest wersja z amortyzacją, najlepiej pod całą stopą, buty w wersji cushioned dla stopy normalnej.
Liczę na odzew babskiej społeczności runmanii
pozdrawiam,
Marzena
Ostatnio edytowany przez meja_pl (2007-01-11 12:26:37)
jestem facetem ale postaram sie pomoc:) biegalem w roznych butach Adidasa. wlasnie sie przesiadam na Asics Gel-Eagle Trail Gore-Tex II. i z tego co mialem do czyniena z tymi butami chyba juz nigdy nie wroce do Adidasa. Asics po prostu robi buty takie jakich potrzebuje-wprost idealne dla mnie:)
co do NB i Nike-z opinii od znajomych wiem ze wy3malosc NB jak i Nike w stosunku do Asicsa ma duzo do zyczenia. ale moze akurat Ci sie poszczesci:) moje zdanie jest takie ze cena/jakosc najlepszy jest Asics. i mysle ze to nie tylko moje zdanie:)
co do sklepow z butami-ja w Polsce nie qpuje bo 15US Asicsa do polski nie sprowadzaja...
ale kolega z innego forum podrzucil mi link do sklepu w Niemczech gdzie wysylaja do polski:
http://www.google.sportscorner24.de
wchodzac przez google dostajesz automatycznie 30% znizki(na all buty ktore nie sa w przecenie). wysylka do Polski powyzej 24,90 euro kosztuje 2,90 euro. najlepiej placic karta-buty w ciagu 2-3 dni w Twoim domu. a jak zauwazysz maja sporo butkow dla pań jak nie ma czegos co chcesz zawsze mozesz zapytac o to czy Ci sprowadza:]
mam nadzieje ze choc troche pomoglem:)
a i jeszcze jedno-za Asics Gel-Eagle Trail Gore-Tex II zaplacilem 440zl. U nas najtaniej widzialem w sklepie internetowym po 500+ zl, wiec mysle ze sie oplaca kupowac u sasiadow z zachodu:)
Ostatnio edytowany przez crowley (2007-02-25 22:51:07)
cześć,
Dzięki za posta. Buty mam już kupione ale strona pewnie się przyda. Co do Asics'ów to masz rację, kupując buty też takie opinie słyszałam, że są o wiele trwalsze niż cała reszta konkurencji, przez co pozostałam wierna Asics'owi. Zakupu dokonałam również w niemczech, bo jedynie tam jest dobry wybór butów dla kobiet i obsługa, o świetnych promocjach już nie wspomnę. Nasze rodzime sklepy to w dalszym ciągu porażka.