Dołącz do społeczności biegowej!
Nie jesteś zalogowany.
Witam jestem tu nowy ale chciałbym napisać że już trochę biegałem byłem kilkanaście razy na zawodach i byłem na podium nawet miesiąc temu w Kluczborku na 3tys. metrów byłem 2 wczoraj biegłem w Kędzierzynie-Koźle i byłem 8 miałem czas 11:06 na 3 kilometry ale wiem aby osiągnąć coś trzeba zacząć trenować bo pierwszy miał czas 9:06 jest różnica 2 minut co mi radzicie jaki trening zastosować ????
Witaj adam2701,
Ja bym Ci radził przede wszystkim trenować pod okiem trenera... skąd jesteś jeśli można wiedzieć?
Pozdrawiam
Adam, zgłoś się (tak jak wyżej pisałem) do trenera, chociaż skoro już są praktycznie wakacje, to z tymi treningami pod trenerskim okiem może być ciężko - hmm...
Te 11 minut myślę, że można poprawić o 30 sekund (chcesz więcej to tak jak wyżej - trener) przy zwykłym rozbieganiu i przy uprawianiu dodatkowych dyscyplin, tak więc proponuję spokojne truchty 3-4 razy w tygodniu (na początek 20 minut, a potem stopniowo zwiększaj do 30-35). Żeby się nie zamulić sugeruję rower 1-2 razy w tygodniu. Interwały biegowe pomiń, a w zamian graj w piłkę nożną raz na tydzień. No i jeśli masz możliwość to basen do tego wszystkiego
Pozdrawiam